A, kako sam je izgubila?

Davno nekada, u tišini odrastanja, prvo si djevojčica, o kojoj svi vode računa, onda mlada djevojka, puna ambicija i mislima da ne postoji niko pametniji od nje, a onda se iz mlade djevojke pretvaraš u ženu, ženu već svjesniju života, dok konačno ne postaneš zrela žena i shvatiš da ništa shvatila nisi.

Gušiš se u sopstvenoj spoznaji kako je vrijeme brzo prošlo, a ti si i dalje ti, samo malo drugačija. Sad si zakovana u ženu u kojoj ne želiš biti. Sve si pogrešno uradila.

Počinje horor u glavi. Strah. Šta sada? Samokritičnost. Samosažaljenje. Suze. Tuga. Anksioznost.

A, onda poslije svih mogućih i nemogućih emocija, dolazi čupanje od sebe. Zaista, da bi dotaknuo vrh, moraš prvo dotaći dno. Tako i bi.

Čupanje je počelo biti i najbolji dio života do tada, zato što sam počela da se vraćam sebi, da se osluškujem, da udišem zrak svom snagom.

Naravno, put nije bio ni malo lak, ali voljela sam ga, voljela svim srcem, zato što me vodio u pravom smjeru. Više nije bilo bitno što mi neke šale nisu smiješne, nije bilo čudno što se u neke životne forme ne uklapam, bitno je bilo što sam srećna jer me nije briga.

Foto: unsplash

Put sam putovala zaista dugo, ali sam doputovala uspješno. Sada razumijem ovu ženu koja sam postala, u stvari, koja sam i bila, a koju sam sakrila i zakopala u sebi.

Ona je grebala i molila da izađe i pokaže se, ali uvijek bih je iznova i iznova ignorisala praveći se da nije tu, da ne postoji.

Zato se i jesam gušila, zato sam i bila bolesna od boli koja ne boli. A, danas, danas sjedim potpuno drugačija, a ista, danas sam žena koja želi da voli i koju vole, majka koja svoju djecu uči da se ne guše, da žive život, da se ne predaju nekim bezvrijednim načelima, koje ionako niko ne cijeni.

Sada sam mirna. Došla sam kući. Našla sam ženu u sebi i uživam da joj dajem moć, moć da bude sve ono želi biti, sve ono što želim biti. Za mene, danas traje zauvijek, nema juče i sutra, trenutak je vječan…

Ne čekajte, probudite ženu u sebi, dajte joj šansu i ona će vama zauzvrat pružiti Moć života, isplati se, vjerujte!!!

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Kako sam otkrila ženu u sebi? / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.