Po načinu na koji se neko ljubi možete o toj osobi saznati mnogo, tvrdi naučnik Justin Garcia koji se godinama bavio proučavanjem navika ljubljenja u 168 različitih kultura širom svijeta.

Prema njegovom istraživanju objavljenom u stručnom časopisu American Anthropologist, već iz prvog poljupca možete otkriti da li je neko pažljiv ili sebičan u krevetu, a u nastavku saznajte šta još možete saznati iz samo jednog poljupca:

Postoji li strast

Ljubljenje je najlakši način da saznate ima li strasti između vas. Uobičajeno je da se tokom ljubljenja u tijelu povećava nivo hormona dopamina zbog čega se osjećate uzbuđeno i sretno, a ako pak ne osjećate ništa osim njegovog jezika u svojim ustima, to znači da između vas nema ni strasti, tvrdi Garcia.

Koliko brine o sebi

Svako u ustima ima specifičan ukus i zadah koji potiču od ishrane, genetike, zdravstvenog stanja i higijenskih navika, kaže Justin Garcia. Da vaš frajer baš i ne vodi najbolju brigu o svom zdravlju i higijeni osim lošeg zadaha odaje i gusta pljuvačka koju uzrokuje dehidracija.

Kakav je u krevetu

Garcia tvrdi da način na koji vas ljubi može otkriti i kakav će biti u krevetu. Ako krene s laganim poljupcima i istražuje što vam se sviđa, vjerojatno će jednako pažljiv biti i pod jorganom. S druge strane, frajer koji je pri ljubljenju nasrtljiv i grub vjerojatno je takav i u krevetu.

Nabavio tarantulu da plaši taštu

Jedan anonimni muškarac u očajničkom pokušaju da skine s vrata dosadnu taštu nabavio je tarantulu, jer se majka njegove žene boji paukova i pati od arahnofobije.

Korisnik mreže Reddit, koji se potpisuje pseudonimom ProbablyAssholeGuy, ističe da nije veliki ljubitelj tarantula. Smatra da su zanimljive životinje, ali nikada nije razmišljao o tome da zapravo nabavi jednu, sve dok nije shvatio da će na taj način svoju taštu držati dalje od kuće.

U postu koji je objavio na društvenoj mreži, ovaj muškarac je naglasio da mu tradicionalni porodični odnosi kod Kineza počinju ići na živce sa stalnim nenajavljenim posjetama i ugrožavanjem njegove privatnosti, bez obzira na to što je bezbroj puta rekao svojoj ženi da razgovara s majkom. Po njegovim riječima, supruga je ignorisala njegove molbe, a tašta je u njihovom domu bila skoro svakog dana.

Jednog dana je primijetio burnu reakciju tašte kada je vidjela malog pauka u ćošku kuće, zbog čega je došao na ideju da iskoristi njenu arahnofobiju u svoju korist i konačno je spriječi da dolazi u posjete.

“Imam poprilično tolerancije. Tast je čovjek s kojim mogu da razgovaram, međutim tašta je nepodnošljiva. Primijetio sam da je arahnofobična, jer je počela da paniči zbog malog pauka u ćošku kuće, koji je nije nikako ugrožavao. Tako sam došao na ideju da nabavim tarantulu, koja će je spriječiti da dolazi svaki dan u našu kuću”, napisao je ovaj korisnik Reddita.

On je u postu dodao da je najavio svojoj supruzi da će da kupi ovog egzotičnog pauka, ali nikada nije otkrio pravi motiv koji se krio iza kupovine.

“Plan je uspio. Njen otac još ponekad svrati, ali tašta ne može da bude u istoj prostoriji s tarantulom, jer tvrdi da ima napade panike”, naglasio je muškarac.

Ovaj korisnik društvenih mreža podijelio je svoju priču pod skrivenim imenom i pitao je ljude da li je s ovim postupkom pretjerao.

“Pitam vas – da li sam pogriješio što sam nabavio tarantulu? Ipak moram da naglasim da sam svoju suprugu bezbroj puta molio da razgovara s majkom o nenajavljenim posjetama”, napisao je korisnik Reddita.

Veliki broj onih koji su pročitali priču se slaže s njim i smatra da nije pogriješio što je nabavio tarantulu, jer je ipak molio suprugu više puta da razgovara s majkom, a pored toga i sama supruga je znala da njena majka ima arahnofobiju.