Najbolja prevencija u borbi protiv koronavirusa je jačanje imuniteta.
Prema riječima dr. Abela Baltića, specijaliste interne medicine, građani trebaju svakodnevno konzumirati nar te biljku ehinacea, koja je zbog dokazane učinkovitosti, najpopularnija u vrijeme kad su aktualne virusne infekcije. 

– Osim navedenog potrebno je koristiti multivitaminske preparate, ali tako što ćete nakon ispijene boce uzeti drugi, a ne isti preparat. Također, unositi dosta tečnosti, cinka i selena, što više odmarati, konzumirati limun, narandže kao i dosta vitamina C te zdrava prehrana – kazao je dr. Baltić.

Dodaje kako je, također, važno ne izlaziti iz kuće osim ako baš morate.
Također je istakao za one koji osjete simptome bolesti da se putem telefona jave na ponuđene brojeve te slijede daljnje upute, a ne da odmah trče u prvi Dom zdravlja. 

– To je jedini način da se spriječi širenje virusa. Jer jedna oboljela osoba može zaraziti mnogo drugih ako takva dođe u čekaonu Doma zdravlja ili neke druge zdravstvene ustanove – istakao je dr. Baltić. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Kako se zaštititi zaraze virusom i šta je najbolja prevencija / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.