Promrzli, uplašeni, zastali su i zbog dubine snijega dalje nisu mogli.

Granični policajci Bosne i Hercegovine Nedžad Hamzić i Mensud Crnkić sinoć su s okrutne i surove Plješevice spasili troje djece, trudnicu i dva muškarca iz Afganistana. Nesretne migrante primijetili su radnici šumarskog preduzeća i odmah pozvali graničare. Duboko u šumama Plješevice, migranti su iz kampa Sedra krenuli u Hrvatsku.

Promrzli, uplašeni, zastali su i zbog dubine snijega dalje nisu mogli. Kao na pladnju divljim zvijerima. Srećom, radnici šumarskog preduzeća su ih primijetili i pozvali graničare, koji bez razmišljanja ulaze na Plješevicu i skoro pet sati se probijaju do njih.

Među njima je bilo i troje jako uplašene djece, 2006., 2011. i 2012. godišta. Situacija je bila izuzetno teška i za trudnu ženu, koja je zbog ogromnog stresa i straha drhtala i plakala. Međutim, bh. graničari uspješno su ih prebacili do Bihaća, odnosno do kampa Sedra, u kojem su smještene migrantske porodice s djecom.

(avaz.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.