Dasas je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima po Bosni su mogući lokalni pljuskovi, uglavnom na području Krajine i sjevera Bosne, rijetko i u centralnim područjima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 30°C.

BIOPROGNOZA: Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Djelimično pogoršanje vremena, praćeno povremenim padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Pri tome će niže temperature i višak svježine, ipak malo popraviti osjet ugode. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Negativni uticaj promjene više će doći do izražaja na sjeveru i zapadu zemlje.

U nedjelju, 17.05. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi sa slabom grmljavinom. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar slab jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 30°C.

Izvor: radiosarajevo.ba