Nije da ih želimo ishvaliti na sva zvona, ni oni to, štoviše, ne žele i mi bismo radije  to ostavili za one najvažnije utakmice turnira, ali hrvatski vaterpolisti izgledaju baš moćno. Jednostavno uživamo gledajući ih.

“BARAKUDE” RASTURAJU NA SP-U

Tucak: Mi smo svjetski prvaci i taj stav mora biti još izraženiji

Prvo mjesto osigurali su nakon dva kola. Nije da to nismo očekivali, ali nismo baš tako super uvjerljive pobjede nad dva najveća konkurenta u skupini, Amerikancima i Australcima. Jedni i drugi završili su na -10 i ispali tek malo jači sparing-partneri.

Plitak potok

Budući da će nam posljednji protivnik u grupi u petak biti Kazahstan te da preskačemo osminu finala, ‘barakude’ će imati lijepog vremena za – turističke gušte. Naravno, ukoliko žele upoznati Gwangju. Koliko smo čuli, tim dijelom baš i nisu oduševljeni.

E sad, dolazimo do nama uvijek zanimljivog dijela, a igračima definitivno o kojem ne žele pričati. Kalkulacijama. Plasmanom u četvrtfinale dobili smo, odnosno tek ćemo dobiti, definitivno najpoželjnijeg protivnika – Njemačku ili Japan. Ne želimo biti bahati ni previše samouvjereni, jer to se nerijetko obije o glavu, no to bi trebao biti – plitak potok. Pogotovo za ovakve Hrvate. Čisto da približimo, Azijce smo na završnici Svjetske lige dobili s 20:13, a Nijemce u pripremnom ogledu u Splitu s 22:10.

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

S obzirom da su Japanci izgubili samo s dva razlike od Italije (kod istog broja bodova gleda se gol-razlika protiv, u ovom slučaju, prvoplasiranog) lako možemo zaključiti da bi to s većim šansama trebali biti upravo oni jer nekako ne vidimo Njemačku da će tako dobro parirati Italiji. Naravno, pod uvjetom da Japan pobijedi Brazil.

Talijani ne oduševljavaju

Možda se pitate što je s njihovom osminom finala, to nismo ni spominjali jer će biti formalnost. Novi Zeland ili Južnoafrička Republika. Nećemo dalje komentirati.

Dakle, put do polufinala široko nam je otvoren, a tamo… E to je trenutno malo kompliciranije za pretpostaviti, pa ćemo samo nabrojiti potencijalne kandidate: Španjolska kao drugoplasirana iz skupine C ili pobjednik skupine A. To će biti netko iz terceta Grčka – Srbija – Crna Gora. Zasad je nemoguće reći. 

Mađarska i Italija u drugom su dijelu ždrijeba, Mađarima je do kraja SP-a otpao kapetan i najbolji igrač Denes Varga, a Talijani… Malo je reći da nas ne oduševljavaju. Nedostaje im gotovo cijela branička postava od prošlih turnira, pravi ljevak. I ne vidimo ih u finalu.

Izvor: Davor Kovačević / 24sata.hr