Kamp Lipa danas je prekriven snijegom. Živa na termometru jutros je pokazivala i -8 stepeni. Kako javlja reporterka N1, u toku su građevinski radovi zbog čega je novinarima pristup kampu onemogućen.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, visina snježnog prekrivača kod Bihaća iznosi oko 14 centimetara, u predjelima gdje se nalazi kamp i više. Novinarske ekipe su se probijale kroz snijeg da bi stigle nadomak kampa.

U prethodnim danima svi migranti koji su boravili na ovom lokalitetu smješteni su u šatore koje su postavili i opremili pripadnici Oružanih snaga BiH, dok se dio njih nalazi u kontejnerima.

Snijeg je usporio, ali nije zaustavio radove. Ranije je saopćeno kako su vlasti osigurale snabdijevanje električnom energijom i zagrijavanje šatora, sanitarni čvor te da je opremljen i šator za podjelu hrane.

Kamp Lipa danas će posjetiti i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler koji će se sastati s predstavnicima lokalne i kantonalne vlasti.

Izvor: N1.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.