U bihaćkim mjesnim zajednicama Hatinac i Golubić, održani su predizborni skupovi GO SDA Bihać, na kojima su se okupili i mještani Sokoca te Jezero-Privilice.

Ovu stranku i njene izborne kandidate, prisutni su upoznali s brojnim problemima, koji im svakodnevno narušavaju normalan život. Očit primjer za to je Hatinac, koji se nalazi u jezgri grada, a u kojem nije urađen nijedan značajniji infrastrukturni projekt, iako su mještani ovog naselja, svoje povjerenje, decenijama ukazivali onima, koji ga ničim nisu opravdali. Zbog nedovoljne rasvjete, u mraku je većina ulica, dok neke od njih godinama čekaju asfalt. Raskrsnica kod mjesnog mezarja, ozbiljna je opasnost za sve učesnike u saobraćaju, a zanemarena je i adekvatna zaštita Šehidskog spomen — obilježja.

Upravo zato su ovi građani odlučili, stati na stranu SDA-ovih kandidata i pružiti im potpunu podršku, a dokaz je hatinački omasovljeni mjesni ogranak stranke, koji redovno prati potrebe svih njih.

Pobornik sindikalnih prava i predsjednik MO SDA Golubić, Elvir Hrustanović, ustvrdio je, da je SDA, sa svojim gradonačenikom i vijećnićkom većinom, prije 10 godina, u ovom mjestu, ispunila 90% obećanog. Organizovanje skupova ove stranke, dodaje, moguće je bilo gdje u Golubiću, jer je zahvaljujući SDA, ovo naselje dobilo sportsko igralište, uređeno džamijsko dvorište, ali i kapelicu i spomen – obilježje na Rimo-katoličkom groblju. Smjenom vlasti, u Golubić nije stigla ni lopata pijeska, izričit je Hrustanović.

Pozvao je sve prisutne, da 02. oktobra, sa članovima svojih porodica izađu na izbore i glasaju za bihaćke kandidate stranke, kojoj se, zajedno sa predsjednikom Bakirom Izetbegovićem, dokazano i SIGURNO može vjerovati!

(PRESS – GO SDA BIHAĆ)