Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Jasenko Ružić, danas je Velida Alagića proglasilo krivim i osudilo ga na 18 mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva brata Armina.

U izrečenu kaznu će mu se uračunati vrijeme koje je od 31. oktobra prošle godine do 21. augusta ove godine proveo u pritvoru. Naime, njemu je Vijeće ukinulo pritvor te će se danas naći na slobodi.

On je proglašen krivim jer je 31. oktobra prošle godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje nožem pokušao da ubije brata Armina. Kao olakšavajuće okolnosti Sud je cijenio činjenicu da Alagić ranije nije osuđivan te da je u dobrim odnosima sa bratom nakon svega.

Optuženi Alagić, koji je na prethodnom ročištu priznao da je počinio navedeno krivično djelo, danas je opet kazao da se kaje i da obećava da se ovo više neće ponoviti.

Izvor: Oslobodjenje.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.