Ono što je Totti nogometu i Romi, to je Victor Tomas rukometu i Barceloni, a približnu količinu suza, vjerujemo, donijet će posljednja utakmica legendarnog rukometaša koju će, kako je najavio, odigrati na kraju ove sezone, u ljeto. 

Foto: Axel Heimken/DPA/PIXSELL

Ukupno 18 godina igrao je u prvoj momčadi Barce, od čega je čak osam bio kapetan. 

– Posljednje 23 godine moga života bile su kao san. Znam da zvuči kao kliše, ali istina je. Zaista sam uživao ovdje i dao sam sve za Barcu – rekao je na emotivnoj presici Tomas. 

– Liječnički pregledi otkrili su mi srčani problem koji se iz godine u godinu bavljenja profesionalnim sportom povećava. Kako bih u budućnosti mogao voditi normalan život, morao sam donijeti ovu odluku – priznalo je desno krilo Barce.

Foto: Pawel Andrachiewicz

Dres s brojem osam otići će pod svod Palau Blaugrane i neće ga u Barci nositi više niti jedan rukometaš. Prije Victorove osmice, pod svod su otišli i drugi velikani katalonskog kluba: Oscar Grau (2), Xavier O´Callaghan (4), Enric Masip (5), Inaki Urdangarin (7), Joan Sagales (14) i David Barrufet (16) .

– Uvijek će nas broj osam podsjećati na  Victora, legendu Barcelone. Tuga koju osjećamo zbog odlaska ne smije prekriti zahvalnost za profesionalizam, požrtvovnost, iskrenost i povjerenje koje je pokazao svih ovih godina. Hvala za sve, kapetane – rekao je na presici predsjednik katalonskog kluba Josep Maria Bartomeu.

Ukupno je s Kataloncima osvojio čak 67 naslova. Među njima ističemo da je tri puta osvajao Ligu prvaka (2005., 2011. i 2015.) i četiri puta IHF-ov Super Globe (2013., 2014., 2018., 2019.) što se internacionalnih natjecanja tiče, dok je u Španjolskoj osvojio 11 puta prvenstvo, okruglih deset puta Copu del Rey i devet puta Copu Asobal.

S reprezentacijom je uzeo svjetsko zlato 2013. godine, europsku broncu (2014.) i srebro te olimpijsku broncu (2008.).

Foto: Noushad Thekkayil/DPA/PIXSELL

 

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Kapetan Barce rekao zbogom: Victor Tomas prekinuo karijeru / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.