Cibona je aktualni prvak Hrvatske, a više se u ovoj sezoni košarkaško prvenstvo neće igrati. Marinu Roziću, kapetanu Cibone, ovo je bila oproštajna sezona. A kako se više neće igrati, Marin završava karijeru s 37 godina. U Ciboni je od 2004. godine.

– Sigurno je da sam zamišljao drugačiji kraj karijere, ali što je tu je – javio nam se iz rodne Hercegovine Marin Rozić.

Foto: Tibor Jurjevic/PIXSELL

Zbog situacije s korona virusom, Cibona tjednima nije u pogonu. Marin je otišao u rodni kraj. Tamo je i čuo za vijest da je Cibona otpustila trenera Ivana Velića, njegov stožer, kao i još neke zaposlenike.

– Ovo su neke mjere koje su se morale poduzeti zbog situacije s koronom. Nadam se da će se trener Ivan Velić vratiti na klupu Cibone kad sve ovo prođe. Mislim da je i dogovor takav. Da će se i on i ostali vratiti u klub kad se situacija normalizira – kaže nam Rozić i nastavlja:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Mi s plaćama u Ciboni u posljednje vrijeme nismo imali velikih problema. Možda smo samo mjesec u zaostatku. Dogovor je da se svima isplate plaće za mjesece koji su odigrani u ovoj sezoni. Sad je sezona gotova i igrači neće imati primanja dok ne počne nova sezona. Kao košarkaš plaću primate deset mjeseci, za srpanj i kolovoz ne, tada ne traje sezona.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Situacija je neizvjesna. Ponovno je Cibona u teškoj financijskoj situaciji. Ivan Velić kaže kako je sve ovo dogovorio s klubom, da će se vratiti na klupu kad se momčad ponovno okupi. Marin Rozić je legenda zagrebačke momčadi, 16 godina je dao svojoj Ciboni. Šteta što se neće oprostiti nekim trofejom.

Više saznajte na izvornom linku: Antonio Bevanda – KApetan Cibone Marin Rozić završava karijeru: Zamišljao sam drugačiji kraj, a Cibona neće propasti / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.