Zbog teške ekonomske i društvene situacije mnogi napuštaju Bosnu i Hercegovinu u nastajanju da za zaposle i životnu egzistenciju zasnuju u inostranstvu.

Ipak, postoje i slučajevi da se naši građani sa zarađenim kapitalom vraćaju u Bosnu i Hercegovinu i započinju vlastiti biznis. Takav je slučaj sa Almirom Alagićem, koji je punih 28 godina proveo radeći u Švedskoj, a potom se odlučio za povratak u rodni grad i novi ekonomski početak.

U dalekoj Skandinaviji Alagić je izučio posao automehaničara, te stekao brojne prestižne certifikate za svoj životni poziv, a na lokalitetu Šejkovača nedavno je pokrenuo vlastitu automehaničarsku radnju. Svoju radnju Alagić je opremio najmodernijom tehnologijom koja se danas koristi u automehaničarskom pozivu, te u sve uložio velika materijalna sredstva.

Ističe kako je neprestano usavršavanje u poslu izuzetno važno i korisno. U budućnosti će Sanjanima na ovome mjestu biti dostupna najsavremenija dijagnostika, originalni rezervni dijelovi te sve vrste popravki i drugih usluga za njihova vozila uz prihvatljive i popularne cijene.

Alagić ističe kako se ne plaši za posao, a obzirom da je tek skoro započeo, on je trenutno i jedini zaposlenik.

U narednom periodu, kako ističe Alagić, planira se proširenje posla i zapošljavanje novih radnika.

Izvor: Inmedia.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.