Salmir Kaplan, nakon što mu je Općinski sud u Čapljini izrekao prvostepenu presudu i zatvorsku kaznu od dvije godine, kazao je da i dalje vjeruje u pravnu državu.

On je prije izricanja presude rekao da je ovo bila politička optužnica, politička presuda, prepuna manjkavosti i da ne postoji drugostepeni organ nigdje na svijetu koji nešto ovakvo može potvrditi.

– Uopće se nisam nasekirao, relaksiran sam, ovo je pokušaj HDZ-a, prije svega lokalnog HDZ-a, Stjepana Boškovića i ovih dolje lokalnih igrača da pripreme sebi teren za izbore 2020. godine, jer znaju da bi prošle izbore izgubili da nisu vršili malverzacije i krali – kazao je Kaplan.

Podsjetio je da je Centralna izborna komisija (CIK) BiH postupke Općinske izborne komisije proglasila nezakonitim, a predsjednika Ivana Perića smijenila.

– Ova presuda sto posto mora pasti na višim instancama, pa makar da Bošković i Perić sjede u sudskom vijeću – izjavio je Kaplan.

Općinski sud u Čapljini izrekao je danas prvostepenu presudu Salmiru Kaplanu i drugima zbog prekida izbornog procesa u Stocu 2016. Kaplanu je izrečena kazna zatvora od dvije godine, Demiru Mahmutćehajiću godina i četiri mjeseca, a Ahmetu Ljuboviću od deset mjeseci.

Osuđenom trojcu izrečene su i novčane kazne, Kaplanu i Mahmutćehajiću po 1.500 KM, a Ljuboviću 1.000 KM. Na izrečene kazne bit će uložena i žalba.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Kaplan: Ovo je politička presuda / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.