Na današnjoj 12. vanrednoj sjednici Vlada Kantona Sarajevo je donijela Odluku kojom se određuje karantin na području Kantona Sarajevo u Studentskom domu “Bjelave”, i to u paviljonima II i IV za putnike koji sutra dolaze iz Švedske. 

Kako je navedeno u ovoj odluci, iz Budžeta Kantona Sarajevo će se finansirati troškovi korištenja objekta za karantin, troškovi za prevoz osoba sa aerodroma do objekta, kao i troškovi osiguranja objekta.

Federacija Bosne i Hercegovine će objekat dobiti bez naknade, ali će snositi troškove ishrane, smještaja, liječenja, režijskih troškova i eventualno drugih hitnih nepredviđenih troškova.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Karantin za putnike koji sutra dolaze iz Švedske u Domu Bjelave / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.