Na karate turniru Bušido u Banja Luci, 25.10.2020.godine koji je zbog korona pandemije na žalost jedan od rijetkih koji je uspješno održan uz primjenu korona mjera.

Na turniru je sa četiri takmičara učestvovao i karate klub Bihać u kategoriji juniora nastupio je Alija Zaimović a u kadetima Amil Zaimović, Ibrahim Dedić i Tarik Sedić.

Svi takmičari su odlično i hrabro ušli u prve borbe i tako uspješno došli do finala te osvojili 3 zlatne medalje.
Ibrahim Dedić u kategoriji kadeti je u prvoj borbi koju je odlično vodio, zadobio povredu ruke i nije mogao nastaviti dalje.

Zlato su osvojili u kategoriji:
Juniori,
Alija Zaimović – zlatna medalja
Kadeti,
Tarik Sedic – zlatn medalja
Amil Zaimović- zlatna medalja

Karate klub Bihać u izuzetno teškim vremenima za sport a posebno karate nastavlja sa maksimalnim i odgovornim radom stvarati nove šampione.

Zadovoljan sam zalaganjem, disciplinom i fizičkom spremom svih takmičara posebno ako se uzme u obzir da nemamo dovoljno ni termina za treniranje ni takmičenja zbog sveukupne situacije sa Korona virusom.

Ističem dobru organizaciju od prijateljskog kluba KK Bušido iz Banja Luke.

Koristim priliku da se zahvalim prije svega roditeljima, Gradskom sportskom savezu Bihać i naravno Upravi KK Bihać rekao je trener Tarik Cazinkić.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.