Karate je stil života

sport.avaz.ba

Nadam se da ću predstavljati BiH na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Mirnesa Bektaš je od 2015. godine članica Univerzitetskog karate kluba Bosna. Mlada Vitežanka, koja već četiri godine živi u Sarajevu, aktuelna je evropska prvakinja za mlade preko 68 kilograma. Nedavno je dobila specijalno priznanje za ostvareni vrhunski rezultat u 2018. godini prema izboru Sportskog saveza Bosne i Hercegovine.

Na početku karate joj je bio samo sport, no nakon uspješnih rezultata u dječijem uzrastu, karate joj je postao stil života.

– Karate nije samo sport, to je vještina u kojoj mi pronalazimo sebe, otkrivamo dokle naša mašta, snovi, ciljevi i njihovo ostvarenje mogu ići. Naučimo kako poštovati sebe, svoje protivnike, bez obzira bili oni bolji ili lošiji – kaže Bektaš.

Karate je odnedavno uvršten u olimpijske sportove, a Bektaš se nada da će ispuniti normu i da će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Tokiju 2020. godine.

– To će biti jedan veoma težak put. Ali, godina je preda mnom, ja sam zdrava, bez povreda, treniram redovno i nadam se najboljem. Želim nastupati u Japanu i osvojiti medalju – optimistična je Mirnesa, studentica Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...