Kasumović za ”Avaz”: Neka Šepić ostane sam i vodi stranku, ja se povlačim

Šepić dobio 146 glasova, a Kasumović 46

Autor: D. PAŠALIĆ

Nakon današnjeg stranačkog Kongresa, na kojem je za predsjednika Nezavisnog bloka ponovo izabran Senad Šepić, Fuad Kasumović, dosadašnji potpredsjednik ove stranke, potvrdio je za “Avaz” da napušta Nezavisni blok.
 

– Prije svega, to nije bio Kongres. I sada se smijem svemu. Dvije godine ponavljam da me nikada nije zanimalo mjesto predsjednika. Na ovaj potez sam se odlučio kada su mi svi ljudi s terena javili da Šepić u tajnosti priprema Kongres i da je jedini kandidat. Nijedan medij nije bio prisutan. To vam sve gori – kaže Kasumović.

Tvrdi da je Šepić okupio svoju ekipu i da je radio sve ono na što se ranije žalio da se radi u SDA.

– Na kraju je uradio isto. Ušao sam u prostoriju gdje su se brojali glasovi, počeli su me tjerati vani. Šepić je ušao i rekao da ne mogu biti tu. Vidio sam svojim očima da jedan bunt papira, glasačkih, odlažu i drugi vade. Smiješno – ističe Kasumović.

Izričit je i kaže da će napustiti sve funkcije u ovoj stranci.

– Slogan je “Poštena država”, a ako je ovo pošteno… Neka Šepić ostane sam i vodi stranku, ja se povlačim – poručio je Kasumović. 

Na naš upit hoće li osnovati svoju stranku ili političko djelovanje nastaviti kao samostalan i nezavisan, Kasumović nije mogao precizirati svoje planove. 

– Za sada ne znam. Sad zasad se samo smijem svemu – rekao je on. 

Podsjetimo, u utrci za lidera stranke bili su Senad Šepić i Fuad Kasumović, a nakon današnjeg glasanja, Šepić je dobio 146 glasova, a Kasumović 46.

Kako saznaje “Avaz”, cjelokupni Gradski odbor Nezavisnog bloka Zenica nakon današnjeg glasanja na Kongresu napustio je ovu stranku.

(Autor: Avaz)