Od poljuljanih finansijskih tržišta do međunarodnih ograničenja putovanja do korona virusa koji tek treba da se obuzda – evo šta su zvijezde još prošle godine rekle za trenutna dešavanja u svijetu, ali i cijelu 2020. godinu.

U knjizi objavljenoj u novembru 2019. godine astrologija je zbog položaja planeta za 2020. godinu predvidela mnogo onoga što se odvija danas, a sve je krenulo istorijskom konjukcijom Saturna i Plutona 12. januara u znaku Jarca. U pitanju je znak koji je vladar politike i ekonomije.

Ove dvije planete u Jarcu su se prvi put poravnale od 1518. godine, a zajedno su već od kraja decembra 2019. i u tom položaju su se nalazile sve do kraja februara 2020.

Upravo ovaj događaj definisaće ovu godinu do samog kraja.

Saturn i Pluton će uzdrmati ekonomiju, donoseći skrivene pretnje

U knjizi je pisalo da je globalna ekonomija možda izložena opasnostima i da slijedi pogoršanje. Inače, ovaj događaj naziva se i “crni labud” u astrologiji jer remeti svu poznatu statistiku, perspektivu, berzu, predstavlja apsolutno iznenađenje za ceo svet.

Kina, iz koje potiče korona virus, sedište je globalne proizvodnje, a čim virus prestane finansije će rezultirati “desetinama milijardi dolara izgubljenog rasta samo tokom ovog tromesečja”. Virus će uticati na svaku naciju i njihovu ekonomiju.

Prvi slučaj korona virusa otkriven je kada je Jupiter ušao u Jarca

Nezgodan položaj za ovu planetu je upravo u Jarcu. Prvi slučaj je u Vuhanu u Kini otkriven 1. decembra kada se Jupiter, planeta putovanja i razmjene, spremala da završi tromesečnu posetu svom matičnom znaku Strelcu. Već 2. decembra Jupter je prešao u “pad” (oslabljeni položaj) , prešao u znak Jarca, pridruživši se istorijskoj konjukciji Saturna i Plutona u istom znaku. Efekat prisustva Jupitera mogao je delovati poput opuštajućeg ventila na sve ono što je bilo ugušeno ili skrivano – uključujući i korona virus.

Saturn i Pluton se sreću u vrijeme rata ili ekonomske krize

Saturn i Pluton susreću se na svakih 33 do 35 godina, ali u različitom znaku Zodijaka. Potrebno je gotovo 3 vijeka da se sretnu baš u istom znaku kao što je to sada bio slučaj. Poslednja konjukcija Plutona i Saturna bila je 8. novembra 1982. godine i to baš u vreme jedne kratke recesije. I ranije je u istoriji dolazilo do ekonomskih padova ili ratova kad god bi se ove dve planete ujedinile.

Podsjetimo, na samom početku Prvog svetskog rata Saturn i Pluton su se radzvojili i protezali sve do sledeće konjukcije 1947. godine, koja je poravnala planete s krajem Drugog svetskog rata.

Takođe. 16. novembra 1914. godine Federalne rezerve započele su sa radom pošto su se Saturn i Pluton (obe su bile u retrogradnom hodu) ujedinile u Raku.

Neposredno prije toga svijet je potresla ekonomska recesija, a budući da je preteći rat pretio globalnim tržištima, investitori su izvukli svoje vrijedonosne čekove u zamenu za novac i zlato. To je dovelo do neviđenog gašenja londonske berze za pet mjeseci, a američke za četiri.

Šest nedjelja tokom avgusta i početkom septembra 1914. godine – pošto su se Saturn i Pluton ponovo našli u konjukciji, skoro svaka berza na svijetu je bila zatvorena.

Bioterorizam i godina Belog metalnog pacova

Godina Pacova počela je 24. januara 2020. godine na Kinesku novu godinu, a čudno je bilo što se korona virus prvobitno povezivao sa članom iz porodice glodara – šišmišem. Odakle zapravo potiče korona virus?

Sa lukavim pomračenjem Plutona, koji je karakterističan za tajnost, ne čudi što su se sve teorije izmiješale.

Da li je ovo akt bioterorizma, kako mnogi sada nagađaju?

Budući da je Pluton vladar podzemlja u konjukciji sa Saturnom u istom znaku, Jarcu koji vlada korporativnim i vladinim interesima, to će vjerovatno zauvek ostati tajna.

Saturn se 21. marta seli u Vodoliju, vazdušni znak

Saturn tada počinje prvu etapu trogodišnjeg putovanja kroz Vodoliju, vadzušni znak. To ukazuje da naredni izazovi mogu nastati kroz neka širenja u atmosferi, uključujući respiratorne infekcije i bolesti koje se prenose vazduhom.

Dok simbol granica, Saturn ulazi u znak koji vlada društvom i zajednicom, tačnije svim grupnim okupljanjima, ova faza će uticati na cjelokupnu zajednicu i društvene usluge.

Verovatno ćemo vidjeti uticaj Saturna na javno zdravlje i birokratske usluge koje će biti otežane. S obzirom na to da je Saturnova tendencija da bude jako oprezan, ljudi bi mogli postati podjeljeniji, pod karantinom ili bi im bila zabranjena sloboda kretanja tamo gde se okuplja mnogo ljudi.

Pooštreni propisi zbog Saturna u Vodoliji

Saturn vlada pravilima, zakonima i propisima, a Vodolija vlada inovacijama, uključujući bilo šta vezano za hemiju i farmaceutsku industriju.

Možda ćemo imati prilike da vidimo državne pokušaje gašenja interneta, dok se aurotitativni Saturn spušta na znak koji upravlja javnim informacijama i tehnologijom.

Ograničenja u vazdušnom prevozu trajaće do jula

Restriktivno kretanje Saturna u vazdušnom znaku Vodolije može uticati na avio-industriju. Saturn će se kretati Vodolijom od 21. marta do 1. jula, a zatim se ponovo u nju vratiti od 17. decembra do 7. marta 2023. godine.

Uz Jupiter, planetu putovanja u zemljanom znaku Jarca, korona virus je dokaz da će se mnogi umesto planiranih putovanja, “prizemljiti” u svom bliskom i poznatom okruženju.

Nastanak novih kriptovaluta

Vrlo je moguće da ćemo s prestankom pandemije, možda videti ubrzavanje razvoja bitkoina ili neke nove ekonomije – što je trend koji su astrolozi predviđali još 2018. godine kada je planeta radikalnih transformacija Uran, započela svoje osmogodišnje putovanje kroz Bik (poslednji put je Uran bio u Biku od 1934. do 1942. godine).

U međuvremenu, Pluton u Jarcu do 2024. godine bi mogao da ubrza razvoj ili alternative novih modela novca u naredne četiri godine.

(Telegraf.rs)

Više saznajte na izvornom linku: – KAŽU DA SU ZVIJEZDE PREDVIDJELE KORONU PRIJE MNOGO VREMENA: Evo kako će se po njima situacija odvijati i kad ĆE SVE PRESTATI / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.