KBS “FAVORIT BH” na seminaru Mirka Filipovića (Cro Cop)


U subotu 20.02.2016 godine u Varaždinu (HR) je održan jednodnevni seminar za trenere koji je organizovao Hrvatski kickboxing savez. Sadržaj seminara je bio jako zanimljiv i kvalitetan. Ugledni profesori sa kineziološkog fakulteta u Zagrebu prof.dr.sc Hrvoje Sertić i doc.dr.sc. Ivan Segedi su održali teoretska predavanja  a nakon njih je predavanje održao najbolji Hrvatski borac Mirko Filipović koji je nakon teoretskog izlaganja održao i praktični dio (trening). Cro Cop je velikodušno prikazao svoje znanje i uputio savjete prisutnim trenerima. Seminaru je prisustvovao i trener KBS”FAVORIT BH” iz Bihaća Rinaldo Pikoloti koji ističe da je ovo najkvalitetniji trenerski seminar na kojem je prisustvovao. Naime , od početka osnivanja kluba trudim se pored svog velikog iskustva iz ringa i završenog fakulteta za tjelesni odgoj i sport  i dalje se edukovati i razmjenjivati iskustva sa drugim trenerima tako da pored velikog broja takmičenja često putujemo po regiji na treninge i sparinge u druge renomirane kolektive što se u praksi pokazalo odlično jer u klubu već imamo reprezentativce koji su osvajali medalje na Svjetskim i Europskim prvenstvima i kupovima. Posebno me oduševilo i dalo vjetar u leđa što se teoretsko i praktično izlaganje Mirka Filipovića u potpunosti poklapalo sa mojim načinom rada i treninga sa takmičarima , tako da je za mene lično to još jedna potvrda da smo na pravom putu da Bihać ima kvalitetne borce u Ringu.
 
Podsjećamo 

Klub je osnovan u novembru mjesecu 2012. godine, a osnivači su dugogodišnji reprezentativci BiH u Kickboxingu: Sanja Samardžić, Mujo Šušnjar i Rinaldo Pikoloti.Ideja o osnivanju novog kluba došla je dogovorom gore navedenih sportaša sa ciljem unapređenja kickboxinga na našim prostorima i to usmjereno samo na tvrde discipline (full contact, low kick i K-1). 

Vođeni činjenicom da sa svojim bogatim iskustvom u ringu i završenim fakultetima za sport mogu učiniti pomak i iskoračiti iz dosadašnjih stereotipa, ovaj klub je krenuo kao novoosnovani klub KBS “FAVORIT BH”. Željeli su da učine sve kako bi  Bihać i USK dobio klub i borce u tvrdim disciplinama poput Tuzle, Sarajeva, Zenice, Banja Luke i ostalih.
mirko1 mirko20

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...