Glumica Keira Knightley postala je majka prije tri godine, a sada je otvoreno progovorila o majčinstvu ističući kako je jako teško biti majka i odgojiti dijete.

Popularna britanska glumica igra glavnu ulogu u filmu “Colette” koji je snimljen po istinitoj priči o Francuskinji Sidonie-Gabrielle Colette koja je napisala roman koji postaje bestseler.

“Živimo u svijetu u kojem dominiraju muškarci i osjećam da imam odgovornost pomoći u stvaranju svijeta u kojem će žene i muškarci biti jednaki”, rekla je Knightley.

Tim povodom ova 33-godišnja glumica govorila je i o iskustvu majčinstva ističući da je privilegija biti majka, ali da nije lako odgojiti dijete.

“Mislim da se žene ne poštuju dovoljno zbog mentalnog i fizičkog maratona kroz koji prolaze kada postanu majke. Dolazim iz zemlje u kojoj su majke prilično privlegovane. Imam podršku sistema, gradim karijeru i mogu da priuštim čuvanje djeteta, a ipak mi je teško. Uredu je to reći, uredu je priznati da se majke svakodnevno bore s nedostatkom sna, hormonalnim promjenama i raznim drugim problemima “, rekla je Knightley, prenosi Klix.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.