Kemalu Trnčiću određen jednomjesečni pritvor: Niko ne zna gdje je supruga osumnjičenog

avaz.ba

Tragedija se dogodila u naselju Otes

Sutkinja za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, odredila je jednomjesečni pritvor Kemalu Trnčiću zvanom Kemo (41), pekaru iz Prijepolja.

Trnčić je uhapšen u nedjelju sat poslije ponoći, dan nakon pucnjave u kojoj je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, smrtno stradao njegov komšija i autolimar Mermin Kovačević zvani Braco (57) iz Sarajeva.

Ljubavna veza

Trnčiću je određen pritvor zbog opasnosti od bijega, budući da ima srbijansko državljanstvo, a nema stalno mjesto boravka u BiH, kao ni naše lične dokumente. On se, za sada, tereti za krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Poslije zločina nekoliko komšija nam je kazalo da je Kovačević bio u ljubavnoj vezi sa Amelom Muhović te da ih je Trnčić navodno zatekao u kući, što je rezultiralo zločinom. Supružnici su potom inscenirali da je riječ o samoubistvu. Kako saznajemo, sarajevsko Tužilaštvo još čeka nalaze vještačenja, nakon čega bi se trebala staviti tačka na ovaj slučaj.

I dok Kemo dane provodi iza rešetaka, nepoznato je gdje se nalaze nevjerna supruga i njihove dvije maloljetne kćerke. Naša ekipa bila je jučer u ulici Sastavci u naselju Otes na Ilidži, gdje se sve odigralo, ali niko nam nije otvarao vrata.

Pasoš Srbije

Muhović je, kako je to ranije potvrđeno iz sarajevske policije, rodom iz Novog Pazara pa nije isključena mogućnost da i ona ima pasoš Srbije i da je napustila BiH. Komšije su nam u neformalnom razgovoru kazale da je nisu vidjele, kao ni djecu. Također, nisu nam mogli potvrditi niti demantirati da je pokupila djecu i otišla za Sandžak.

Danas dženaza

I u kući Admira Kovačevića, sina Mermina Kovačevića, u sklopu koje je imao radionicu, a koja se nalazi prekoputa kuće Kemala Trnčića, jučer, također, nismo nikog zatekli. Iza tragično preminulog ostala je i kćerka Admira, supruga Hidajeta te sestre Mermina i Mediha. Dženaza će se obaviti danas na gradskom mezarju Vlakovo.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...