Conor McGregor morat će ipak pričekati na revanš protiv Khabiba Nurmagomedova (31). Dagestanac je pristao braniti pojas lake kategorije UFC-a protiv Tonyja Fergusona (35), a meč je dogovoren za 18. travnja iduće godine u New Yoruku, u Brooklynu. I to je peti pokušaj dogovoranja ove borbe u pet godina. 

Khabib se zbog ozljeda povukao 2015. i 2017., a Ferguson je odustao 2016. i 2018. Navijači se nadaju da će ovoga puta sve proći u redu. Nurmagomedov drži impresivan skor 28-0, dok je Ferguson na 25-3 s nizom od 12 pobjeda i ukupno 18 u posljednjih 19 borbi. Posljednji put je ušao u oktogon u lipnju, kad je pobijedio Donalda Cerronea. Nurmagomedov je posljednji put obranio naslov u rujnu protiv Dustina Poiriera, koji je u suzama priznao kako je razočarao sam sebe. Borba je završila gušenjem u trećoj rundi.

Foto: Reuters

– Ovaj čovjek je tražio da dobije batine i sad je to zaslužio. Orao će u 18. travnja još jednom sletjeti u Brooklyn. Ovo je za obožavatelje – napisao je na Twitteru Khabibov menadžer Ali Abdelaziz. 

Dosad neporaženom Nurmagomedovu će biti treća obrana naslova. 

Izvor: Nina Midžor / 24sata.hr