Dagestanski borac i UFC-ov prvak u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov (31) jedva čeka opet u oktogon. Njegov idući protivnik jest Tony Ferguson (36) s kojim se već trebao boriti, ali u četiri navrata nešto se ispriječilo. Činilo se da će tako biti i sad kad se počeo širiti korona virus, ali čelnici UFC-a traže rješenje za borbu koja se trebala održati 18. travnja.

Svaki od boraca po dva je puta otkazivao borbu, a na društvenim mrežama je nakon dogovorene pete borbe počela zezancija kako bi se tko zna što moglo sad ispriječiti, možda svemir.

– Bez publike, najvjerojatnije i izvan SAD-a, ali borba će se održati. Tri događaja su otkazana, ali Tony i Khabib će se boriti – poslao je jasnu poruku ‘gazda’ najjače svjetske organizacije slobodne borbe Dana White. 

Spominjao se Dubai kao opcija, a Khabib je Whiteu ponudio zanimljivu varijantu.

Foto: PX Images/ABACA/PIXSELL

– U Engleskoj ne možemo održati borbu zbog korone. Neće ići ni u Rusiji niti bilo gdje u Aziji. Hm, možda da borbu održimo u Zairu (DR Kongo op.a.), ne znam kakva je situacija tamo – pitao se Khabib pa dodao:

– Tony i ja mogli bismo se boriti tamo u džungli gdje se Muhammad Ali borio s onim drugim likom (George Foreman op.a.). Nogometni stadion u Zairu? Zašto ne – ustvrdio je Dagestanac i nasmijao prijedlogom.

Khabib je morao promijeniti plan priprema jer je njegova dvorana zatvorena na tri tjedna zbog pandemije korona virusa.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: Mato Galić – Khabib Nurmagomedov: S Fergusonom se želim boriti u džungli / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.