Sin ubijenog novinara Jamala Khashoggija susreo se sa liderima Saudijske Arabije koji su mu na prijemu izrazili saučešće. U isto vrijeme, upravo ti lideri, kralj Salman i princ Muhamed, smatraju se nalogodavcima ubistva Khashoggija.

U vjerovatno jednom od najčudnijih susreta godine, kralj i princ ugostili su Khashoggijevog sina Salaha u Rijadu, javlja državna agencija SPA.

Fotografije susreta su ubrzo dospjele u javnost, a prikazuje Salaha koji se rukuje sa prijestolonasljednikom Muhamedom i kraljem Salmanom.

Navodno, Salahu je u posljednjih godinu dana zabranjen izlazak iz Saudijske Arabije. Kako piše Washington post, to je bio način da se na ubijenog novinara izvrši pritisak – kroz ukidanje slobode kretanja članovima njegove porodice.

Iz toga slijedi pretpostavka da je Salah bio natjeran na ovaj sastanak.

Podsjećamo, susret se desio istoga dana kada je Sky News objavio informaciju, mada nepotvrđenu, kako su pojedini dijelovi tijela novinara pronađeni.

U međuvremenu, američka CIA aktivno pomaže turskim vlastima u istrazi ubistva koje se desilo u saudijskom konzulatu u Turskoj. Ipak, postoje tvrdnje da je CIA-ina uloga razuvjeriti Erdogana od daljeg pritiska na Rijad jer je Saudijska Arabija jedna od ključnih saveznica SAD-a,