Dana 14.11.2015 godine je održan međunarodni kickboxing turnir “KUP NACIJA” Prijedor  2015 na kojem je učešće uzeo i KBS “FAVORIT BH” iz Bihaća sa pet takmičara u disciplini low kick. Na turniru je nastupilo 180 takmičara iz 25 klubova sa prostora Crne Gore , Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Sa pet osvojenih medalja ; dvije zlatne , dvije srebrene i bronzanom FAVORIT BH  je proglašen za najbolji klub na turniru u Ringovnim (Tvrdim) disciplinama.

Zlato su osvojili Ajla Vojić i Amar Abdić

Ajla očekivano do zlata , šampionka iz grada sa Une  na ovom turniru je bukvalno sa pola gasa pobijedila Hrvatsku reprezentativku Anu Mariju Čvrk iz Kutine a ovaj turnir  je u njenom trenažnom procesu uvršten  kao testni pred Europski kup idućeg mjeseca u Zagrebu.

Amar je na ovom turniru pokazao veliki napredak obzirom da se radi o njegovom drugom nastupu i već prvom osvojenom zlatu. Jakim udarcima i čvrstim stilom borbe Amar je prinudio svog protivnika da se brani iz defanzive što je olakšalo posao sudijama koji su jednoglasno dodijelili pobjedu Bišćaninu.

Srebrene medalje su osvojili Adna Vojić i Dževad Ramić.

14-ogodišnja Adna nije imala protivnica u svojoj težinskoj kategoriji -48 kg , odlukom trenera čisto zbog iskustva prebačena je čak dvije kategorije više gdje je  dala svoj maksimum ali je težinska razlika i iskustvo ipak prevagnulo .

Dževad Ramić je u finalu imao za protivnika najtrofejnijeg borca na Turniru , Hrvatskog prvaka i reprezentativca Antu Opačka iz Kutine. Još jednom je Dževad pokazao da je borac koji nema straha i silovito je krenuo na Hrvata , međutim kako je meč odmicao Opačak je uspio iz defanzive poentirati i na kraju slaviti pobjedom na bodove. Dževad je takođe takmičar koji je tek prije dva mjeseca krenuo sa nastupima te je u odnosu na njegovo iskustvo  iznenađujuće kako ravnopravno parira  puno iskusnijim borcima obzirom da se radi o seniorskoj konkurenciji.

Bronzu je osvojio Rasim Alunović koji je za protivnika imao domaćeg borca iz Prijedora. Rasim koji je jedan od talentovanijih takmičara iz KBS FAVORIT BH u duelu sa tehnički nezgodnim borcem se nije snašao da pokaže svoje znanje  a ovaj poraz možemo pripisati Rasimovom neiskustvu jer je ovo njegov treći meč u karijeri.

Ovaj turnir je još jedna potvrda ozbiljnog rada kluba borilačkih sportova “FAVORIT BH” iz Bihaća koji je takođe na Državnom prvenstvu ove godine održanom u Novom Travniku takođe proglašen za najbolji klub u BiH.

favorit