Širenje koronavirusa na teritoriji Kine je zaustavljeno, rekao je glasnogovornik Nacionalne zdravstvene komisije Mi Feng.

Broj potvrđenih aktivnih slučajeva u zemlji smanjio se 28. marta na manje od 3.000 stoga je lokalni prenos virusa zaustavljen, rekao je Feng na konferenciji za novinare.

Međutim, dodao je da je mogućnost novog vala prenosa iz uvezenih slučajeva i dalje velika, jer postoje 693 potvrđena uvezena slučaja iz 42 zemlje, piše CNN.

Kina je zatvorila svoju granicu za većinu stranaca usljed straha od uvezenih novih slučajeva koronavirusa koji uzrokuju drugu epidemiju u zemlji u kojoj je zaraza prvi put otkrivena.

U prošlosedmičnoj izjavi, vlada je navela da je “s obzirom na brzo širenje koronavirusa u svijetu, Kina odlučila privremeno zabraniti ulazak stranih državljana u Kinu koji imaju vize ili dozvole boravka od 28. marta”.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.