Kećjang i Plenković: Pritisnuli lažno dugme Sceenshot
Kineski premijer u Brijestu: Pelješki most je simbol mira i sigurnosti, on će spojiti Hrvatsku

Nakon govora pritisnuli lažno dugme poslije kojeg su radnici krenuli sa spuštanje najvećeg stuba

Avaz.ba

Kineski premijer Li Kećjang (Li Keqiang) nastavio je službenu posjetu Hrvatskoj. Nakon što je sa svojom delegacijom u utorak i srijedu boravio u Zagrebu, danas je s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem posjetio gradilište Pelješkog mosta.

Plenković je tom prilikom zahvalio domaćinima, predstavnicima HAC-a i kineskim izvođačima radova koji rade na realizaciji najvećeg infrastrukturnog projekta u RH. 

– Riječ je o projektu koji za Hrvatsku ima strateško značenje jer će povezivati jug Hrvatske s ostatkom zemlje. Njegov značaj u prometnom i turističkom pogledu znači nesmetan promet do krajnjeg juga – kazao je hrvatski premijer.

Kineski premijer zadovoljan je što je imao priliku obići gradilište. 

– Izuzetno mi je zadovoljstvo obići gradilište zajedno s premijerom Plenkovićem. Vozili smo se sada od Dubrovnika brodom i automobilima skoro dva i po sata. Slušao sam predstavljanje o ovom mostu. On je simbol mira i sigurnosti. Spajat će Hrvatsku – rekao je Li Kećjang. 

Nakon što su održali govore, Plenković i kineski premijer pritisnuli su lažno dugme poslije kojeg su radnici krenuli sa spuštanjem najvećeg stuba. 

(Autor: Avaz)