Ambasadorica  Kine u Srbiji  Čen Bo (Chen Bo) danas je izrazila očekivanje da će kineski stručnjaci za borbu protiv virusa korona stići u Srbiju do kraja sedmice.

Čen je prenijela predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će kineska strana obratiti veliku pažnju na potrebe Srbije u borbi protiv virusa korona. 

-Ako sve bude dobro, nadam se do kraja ove sedmice da će doći stručnjaci iz Kine-  rekla je Čen, dodavši da će Vučiću u toku dana dati spisak šta će Kina sve da uradi.

Vučić  rekao da je Srbiji potrebna kineska pomoć i podrška da bi izbjegla najgori scenario, istakavši da je Kina uspjela, ako ne do kraja, onda sa velikom sigurnošću da pobijedi najveću pošast savremenog svijeta, na čemu je čestitao toj zemlji. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Kineski stručnjaci za koronavirus stižu u Srbiju / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.