Veliki broj građana Srbije ne nosi zaštitne maske, a na ulicama je previše ljudi, rekao je član tima kineskih stručnjaka za borbu protiv koronavirusa Guo Jubjao.

On ocjenjuje da se mnogi ponašaju neodgovorno i da država treba da uvede policijski sat u trajanju od 24 sata kako bi se spriječilo širenje pandemije, prenosi B92.

Načelnik Odjela za pulmologiju i intenzivnu njegu bolnice Univerziteta Sun Jat-Sen kaže da je tim kineskih ljekara obišao i druge gradove u Srbiji, kako bi se upoznali sa situacijom na terenu.

– Iako su uvedene dobre mjere kontrole i prevencije, ubrzano raste broj novootkrivenih slučajeva, zbog čega bi trebalo produžiti policijski čas. Građani treba da shvate da je u njihovom interesu da sarađuju sa vladom i da treba da poštuju sve mjere – rekao je Guo. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Kineski stručnjak predložio 24-satni policijski sat u Srbiji / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.