Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Žao Lijan odgovorio je danas na optužbe nekih američkih zvaničnika da je Kina sporo i nedovoljno transparentno reagovala na koronavirus da je moguće da je upravo američka vojska donijela virus u kineski grad Vuhan, žarište epidemije.

Američki savjetnik za nacionalnu bezbednost Robert O”Brajen rekao je juče da Kina u početku nije pravilno tretirala epidemiju korona virusa i da je to jverovatno koštalo svijet dva mjeseca kada je mogao da se pripremi i dramatično smanji epidemiju. 

2/2 CDC was caught on the spot. When did patient zero begin in US? How many people are infected? What are the names of the hospitals? It might be US army who brought the epidemic to Wuhan. Be transparent! Make public your data! US owe us an explanation! pic.twitter.com/vYNZRFPWo3

— Lijian Zhao 赵立坚 (@zlj517) March 12, 2020

“Kada je otkriven nulti pacijent u SAD? Koliko ljudi je zaraženo? Koja su imena bolnica? Možda je američka vojska donijela epidemiju u Vuhan. Budite transparentni! Objavite podatke! SAD nam duguju objašnjenje!”, napisao je Žao na engleskom jeziku na Tviteru. 

Rojters napominje da Žao nije ponudio nikakav dokaz za svoju sugestiju da je možda američka vojska kriva za epidemiju u Kini.


Više saznajte na izvornom linku: – KINEZI BIJESNI, DOBILI INFORMACIJE: Evo koje donio VIRUS U WUHAN! Na konferenciji za medije POKAZALI PRSTOM NA NJIH! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.