Službenici Jedinice granične policije Bijeljina nisu dozvolili ulazak za dvoje državljana Narodne Republike Kine, nakon što su prilikom graničnih provjera predočili potvrde PCR testa na Covid-19 za koje se sumnja da su falsificirane.

– Kontrolirani su u vozilu Passat, srbijanskih nacionalnih oznaka, na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prelazu Rača – saopćeno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “falsificiranje isprave”, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.
Državljanima NR Kine, u skladu sa Zakonom o strancima, uručena su rješenja o odbijanju ulaska u BiH.

Izvor: Avaz

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.