Hrabri Kosovari oduševili su sve u kvalifikacijama za Euro. Došli su na korak od izravnog plasmana na europsku smotru, ali Česi su ih pobijedili u izravnom okršaju i tako izborili još jedan nastup na Euru. No nisu ni Kosovari ostali kratkih rukava. Oni su odličnim rezultatima u Ligi nacija izborili playoff, a do kraja kvalifikacija ostala im je još nevažna utakmica protiv Engleska.

Rezultatski nevažna, ali zato za Kosovare mentalno jako važna. Žele se svijetu predstaviti na što bolji način, a i to im je mini priprema da vide što će ih čekati u doigravanju. Novinari su upitali kosovskog izbornika Bernarda Challandesa kako će zaustaviti Raheema Sterlinga koji se vraća u momčad, a on je odgovorio onako kako bi svatko od nas.

– Za nas je loša vijest da će Sterling ipak igrati. Jedan je od najboljih na svijetu na svojoj poziciji. I Rashford je sjajan, Kane, Abraham… Engleska ima veliki broj sjajnih igrača. Igrao Sterling ili ne, mi moramo odigrati vrhunski meč – rekao je Švicarac pa nasmijao sve:

– Ne bavimo se pojedincima, već ekipom u cjelini pa ćemo se tako i pripremati za Englesku. Kako zaustaviti Sterlinga? Možda da mu slomimo nogu, ali to ipak nije naš stil. Iako, imamo i mi dobru momčad, pokazali smo to u ovim kvalifikacijama – zaključio je Švicarac.

Kosovo u svojoj skupini nakon 7 kola ima 11 bodova i bili su na korak od izravnog plasmana, no Češka ih je dobila u pretposljednjem kolu i tako osigurala Euro, a Kosovare poslala u doigravanje…

Izvor: Zdravko Barišić / 24sata.hr