Brojni prijatelji, rodbina i kolege danas su se oprostile od ubijenog sarajevskog policajca Adisa Šehovića na mezarju u naselju Buća Potok.

Prethodno je u sali Općine Novi Grad održana komemoracija na kojima su njihovi nadređeni i kolege govorili o stradalima i podijelili sjećanja na trenutke provedene s njima. Poručeno je kako će odgovorni za ubistvo, biti izvedeni pred lice pravde.

Povodom ubistva dvojice policajaca, danas je proglašen Dan žalosti u Bosni i Hercegovini i zastave su spuštene na pola koplja.


Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović kazao je da je teško naći prave riječi da se iskažu tuga, bol i ogorčenost koje osjeća, prvenstveno zbog gnusnog i brutalnog načina ubistva dvojice kolega, gdje im nije ostavljena mogućnost da reaguju i da se brane.

– Ovo je nenadoknadiv gubitak za porodice, njihove roditelje, supruge i njihovu djecu. Ovo je ogroman gubitak i za upravu policije u čijim redovima su Adis i Davor, kao časni i pošteni radnici, davali maksimalan doprinos obavljajući zadatke predano sa najvišim stepenom odgovornosti – naglasio je.

Halilović je istakao da su Šehović i Vujinović u toku službe ličnim primjerom na najbolji način pokazali šta znači časno, profesionalno i predano obavljati policijski posao te na kraju i koliko je to težak, rizičan i opasan posao.

– Svi smo jako ogorčeni i potreseni ovim gubitkom, ali ćemo zbog Adisa i Davora nastavljati obavljati naše poslove i zadatke na najbolji mogući način kako su to i oni radili – zaključio je.

Dva policajca ubijena su u petak, 26. oktobra u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje nakon što su nepoznati počinioci pucali na automobil u kojem su se nalazili policijski službenici.

Jedan policajac je smrtno stradao na mjestu događaja, dok je drugi preminuo u bolnici nakon višesatne borbe za život. Sve policijske agencije i službe u BiH još uvijek intenzivno tragaju za počiniocima ovog gnusnog ubistva.

Podsjećamo, na sarajevskom groblju “Sveti Josip” sahranjen je Davor Vujinović (1972), jedan od dva policajca ubijena u petak u naselju Alipašino Polje.