Posjeta Kosovu Arhiv
Klinton i Olbrajt na Kosovu

Avaz.ba

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton (Bill Clinton) stiže u posjetu Kosovu, a njegovi domaćini biće predsjednik Kosova Hašim Tači (Hashim Thaci) i premijer Ramuš Haradinaj (Ramush).

Povod Klintonove posjete je obilježavanje dvadesete godišnjice od ulaska NATO snaga

Kako je najavljeno, pored Klintona, na Kosovo stiže i državna sekretarka iz njegovog drugog mandata Medlin Olbrajt (Madeleine Albright).

Oni će u srijedu, 12. juna prisustvovati centralnoj svečanosti u centru Prištine i održati govor. Nakon toga, planirano je otkrivanje biste Medlin Olbrajt, a potom i posjeta spomenika Bila Klintona u Prištini.

Podsjećamo, NATO snage ušle su na Kosovo 12. juna 1999.

(Autor: Avaz)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.