Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Nermin Kljajić izjavio je danas da će biti provedena interna istraga o postupanju policijskih službenika prilikom jedne od intervencija u privremenom prihvatnom centru Miral, s obzirom da se pojavio snimak primjene fizičke sile.

– U policiji imamo Službu za unutrašnju kontrolu, koja će ispitati da li je došlo do prekoračenja ovlasti prilikom obavljanja službene dužnosti. Ukoliko se eventualno utvrdi prekoračenje ovlasti ili povreda kodeksa ponašanja, ti policijski službenici će biti sankcionisani – kazao je Kljajić.

Pojašnjeni su i razlozi policijskog djelovanja, odnosno intervenisanja u ovom privremenom prihvatnom kampu u Velikoj Kladuši.

– Migranti su izazvali niz incidentnih situacija u i oko centra, a u jednom trenutku je došlo do upotrebe kamenica prema našim službenicima. Zbog izazivanja nereda, nepoštivanja službenih osoba i agresivnog ponašanja pojedinaca prilikom premještanja iz napuštenih objekata Miral, bili smo prinuđeni angažovati i Jedinicu za specijalističku podršku – riječi su ministra unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Izvor: Fena

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.