Iako se ubraja u nerazvijene lokalne samouprave u BiH, Ključ poduzima sve kako bi se stanje promijenilo. Trenutno je u toku realizacija niza infrastrukturnih projekata, a uskoro se očekuje potpisivanje ugovora za projekata izgradnje ceste Sanica-Lanište vrijedan 400.000 maraka. U planu su i projekti unapređenja privrede.

Općina Ključ u posljednjih nekoliko godina kao prioritete u daljem radu odredila je izgradnju i obnovu putne infrastrukture, sanaciju elektromreže na većem dijelu općine, privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mjesta. U tom pravcu urađeni su već određeni koraci, a većina planiranog i urađenog uglavnom ovisi o podršci viših nivoa vlasti.

Izvor:RTV USK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.