U proteklom period na području općine Ključ evidentirano je više krivičnih djela i to protiv imovine, kojom prilikom su mete napada bili privatni objekti više građana navedene općine, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Kriminalističkom istragom koju su pod nadzorom Tužilaštva USK vodili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Ključ došlo se do osnova sumnje o izvršiocu ovih krivičnih djela kao i lokacijama na kojima su skriveni predmeti otuđeni izvršenjem krivičnih djela.

Zbog sumnje da je izvršio sedam krivičnih djela “teška krađa” i jedno krivično djelo “krađa” slobode je lišena muška osoba iz Ključa, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada, a pretresom kuće i pomoćnih prostorija koje koristi navedeno lice pronađeni su predmeti koji potiču iz krivičnih djela.

Protiv njega je nadležnom Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona podnesen Izvještaj o izvšenim krivičnim djelima, a kriminalistička policija policijske stanice Ključ nastavlja dalji rad na dokumentovanju kriminogenih radnji osumnjičenog lica kao i eventualnu umješanost saučesnika zbog osnova sumnje da je navedeno lice pored ovih osam počinio još nekoliko krivičnih djela na području općine Ključ, navodi se u saopćenju.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.