Engleski kriket klub izvinio se muslimanskom igraču nakon što su njegova vjerska osjećanja povrijeđena dok je sa kolegama slavio pobjedu.

Desilo se to u trenutku kada su igrači Essex Cluba slavili pobjedu u takmičenju za Trofej Bob Willis, čineći to na već uobičajem način – mđusobnim posipanjem bocama pića na balkonu.

Neki od igrača dobili su mlazove šampanjca, no problem je nastao kada je pivo izliveno na glavu Firuza Khushija, religioznog muslimana pakistanskog porijekla.

Da stvar bude gora, kamere fotografa uhvatile su trenutak kada je užasnuti Khushi obliven pivom. Nakon incidenta, uprava kluba se izvinila Khushiju i obećala da će ostale igrače podučiti općoj kulturi.

Izvor: RadioSarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.