Svjetska nogometna federacija (FIFA) odlučila je korigirati svoje pravilo i klubovima je dopustila da zbog pandemije koronavirusa odbiju pustiti nogometaše na utakmice reprezentacija.

Koronavirus je potpuno poremetio svijet sporta, pa tako i nogomet. Sve najjače lige svijeta su otkazane, a gotovo je sigurno da će otkazan biti Euro 2020.

Pojedine reprezentacije, međutim, odlučile su odigrati prijateljske utakmice, ali FIFA bi ih u tome mogla spriječiti odlukom da klubovi zbog globalne zdravstvene krize imaju pravo zadržati svoje igrače.

Odluka je pala kako bi se izbjegao nepotreban rizik od širenja virusa, a FIFA je preporučila da se sve utakmice zakazane za mart i april odgode.

Podsjećamo, nogometna reprezentacija BiH bi trebala 26. marta igrati susret baraža protiv Sjeverne Irske. Taj meč još uvijek nije otkazan, ali velike su šanse da se to desi u utorak, kada je zakazan sastanak svih relevantnih faktora u svijetu nogometa.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Klubovi ne moraju pustiti igrače u reprezentacije za mečeve u martu i aprilu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.