Klubovi Serije A u petak navečer održali su skupštinu putem videolinka, na kojoj se odlučivalo kako će se završiti prvenstvo, kada se isto nastavi.

Koronavirussuspendirao je najjače lige u Evropi i sada se traži rješenje kako će se prvenstva završiti. 

Liga je predložila plej-of, kojim bi bilo odlučeno ko će biti prvak i ko će zauzeti mjesta koja vode u Evropu, kao i plej-aut kojim bi bilo odlučeno ko ispada, a ko opstaje, ali su klubovi to odmah odbili. 

Zajednička ideja klubova je da raspored utakmica bude i na tri dana, ali da se prvenstvo završi regularno, prenosi “Gazzetta dello Sport”.

Predsjednik Nogometnog saveza Italije Gabriele Gravina će morati da prihvati ovakav sistem, s obzirom da je njegov prijedlog odmah odbijen.

Italijani žele da se liga igra u junu, u isto vrijeme kada je zakazano i Evropsko prvenstvo, što možda znači da ga neće ni biti.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Klubovi Serije A odbili igrati plej-of i poručili kako žele završiti sezonu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.