Devetnaestogodišnja djevojka koju su jučer pripadnici Federalne uprave policije uhapsili u nastavku akcije kodnog naziva “Lipa” predata je u nadležnost Tužilaštva KS, potvrđeno je iz te pravosudne institucije.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o Arabeli Avdić, koja je, iako ima tek 19 godina, odranije poznata policijskim organima.

– Uhapšena 19-godišnjakinja osumnjičena je za krivična djela teška tjelesna povreda, protivpravno lišenje slobode i neovlaštene proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Bit će zadržana 24 sata i nakon što je u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica, odlučit će o daljnjim mjerama – kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Dodala je da je osumnjičena djevojka u maju ove godine u stanu na Alipašinom Polju protivzakonito postupala, tačnije, ograničila je slobodu kretanja dvojici muškaraca, potom ih je udarala šakama i nogama i nanosila im povrede nožem, piše Faktor.

Iz FUP-a je jučer saopćeno da je prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičena na području sarajevske Općine Novi Grad pronađen heroin, amfetamin, kanabis, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.