U Žepču je kupljen dobitni listić igre Super loto koji je sretnom vlasniku u subotu donio dobitak od 973.219,50 KM. 

Listić je uplaćen 13. februara u 10:53 sati na uplatno-prodajnom mjestu Lutrije Bosne i Hercegovine u Žepču, u ulici Prva bb.  

Sedma kombinacija brojeva na odigranoj šarenici igraču iz Žepča donijela je skoro milionski dobitak. 

Izvučeni brojevi koji su bili sretni za igrača iz Žepča su 1, 4, 5, 9, 12 i 13.

Nakon što se vijest o dobitnom listiću kupljenjom u Žepču proširila gradom, građani su sa znatiželjom počeli nagađati o potencijalnom dobitniku. 

Kako kaže prodavač listića Amel Nalić, čim se čulo za ovu vijest, igrači su počeli dolaziti i raspitivati se ko je sretni vlasnik skoro milion maraka.

– Osjećam se ispunjeno i radosno zbog činjenice da je neko ovim novčanim dobitkom olakšao svojoj porodici i sebi ostatak života. Od momenta kada je izvučen listić, dobio sam na stotine poziva, upita i svi pitaju je li se javio igrač, zna li se ko je dobio. Ja, kao odgovorni radnik, i da znam, ne bih otkrio – ističe u šali Nalić, koji dodaje da se potencijalni dobitnik još nije javio u prodajni centar u Žepču, a nema informacija da se javio u Centralu u Sarajevu.

Žepčaci, uz kafu i na društvenim mrežama, uz čestitke, dobitniku, uglavnom, ističu kako ne bi voljeli da je novac dobio neko dobrostojeći. A među onima koji komentiraju ovu vijest, ima i skeptika, koji tvrde da je sve naštimano i da ustvari niko taj novac i neće dobiti. Neki, pak, tvrde da se već zna ko je dobio, jer na prodajnom mjestu imaju nadzorne kamere i na osnovu snimka se tačno zna ko je kupio dobitni listić.

Prije sedam godina na istom prodajnom mjestu Lutrije BiH u Žepču kupljen je bingo listić, koji je vlasniku donio 2.241.741 KM. Nikad se nije saznalo ko je dobio toliki novac, ali se zna da je iz Žepča, jer je porez od dobitka uplaćen na području žepačke općine.

Na ovom prodajnom mjestu bila su još tri velika dobitka. Jedan od 300.000 i dva od po 108.000 maraka.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Ko je sretni Žepčak koji je osvojio milion maraka / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.