Ko savjetuje potpredsjednike NSRS

Gerila.info

Malo je funkcija koliko je stranačkih i ličnih apetita u Republici Srpskoj. Nakon izbora četiri potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske aktuelno je popunjavanje njihovih kabineta. Pored plate od 2024 marke ova pozicija uglavnom omogućava “uhljebljavanje” stranačkih kadrova i tu nema izuzetaka kada su u pitanju i stranke u vlasti i opoziciji.

Narodna skupština Republike Srpske u ovom sazivu ima maksimalan broj potpredsjedika a to su Milan Petković iz Ujedinjene Srpske, Sonja Jovičević Karadžić iz SDS-a, Željka Stojičić kao Hrvatica iz SNSD-a i Senad Bratić kao Bošnjak iz SDA. Svaki kabinet potpredsjednika skupštine u mandatu košta više od 300 000 maraka.

Za sada su dva potpredsjednika imenovala savjetnike. Savjetnik Milana Petkovića je Darko Kremenović a savjetnik Senada Bratića je Mehmed Alić.

Zanimljivo da je Milan Petković, pravnik po struci, za savjetnika izabrao stranačkog kolegu iz Ujedinjene Srpske takođe pravnika Darka Kremenovića. Potpredsjednik NSRS u tome ne vidi ništa sporno, kaže da je siguran u svoje pravničko znanje jer je položio i pravnički i advokatski ispit a da će ga Kremenović savjetovati politički.

“Upravo je bilo potrebno da me neko savjetuje ne samo pravnički već i politički jer nemam dovoljno političkog znanja.”– rekao je Milan Petković potpredsjednik NSRS.

Savjetnike još nisu imenovali potpredsjednici Narodne skupštine Sonja Jovičević Karadžić i Željka Stojičić. Gerila saznaje da su kandidati za savjetnika SDS-ovog potpredsjednika Aleksandra Pandurević i Nade Planinčević jer je to odluka organa ove stranke ali da se tome protivi Sonja Jovičević Karadžić jer želi da ona odlučuje o tome ko će joj biti savjetnik. Zanimljivo, u prošlom sazivu savjetnik Sonje Jovičević Karadžić, koja je i u prošlom sazivu bila potpredsjednik NSRS, bila je kćerka Vesne Ećim Zlojutro inače doktorica tako da je Sonju Jovičević Karadžić, doktoricu po profesiji, u Narodnoj skupštini savjetovala takođe doktorica.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...