Koalicija “Vrijeme je” (SDP, A-SDA, NS, SBiH, NiP i NB) predala je jučerr prijavu Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine (CIK BiH) za zajednički nastup na lokalnim izborima za poziciju načelnika Sanskog Mosta.

Kako se približavaju rokovi za prijavu kandidata sve je jasnije kako bi mogla izgledati lokalna vlast u Sanskom Mostu.

Sudeći prema dogovoru stranaka koje su formirale Koaliciju “Vrijeme je” i onih koje će podržati zajedničkog kandidata za načelnika u ovoj krajiškoj općini, Nijaza Kadirića, aktuelnog ministra privrede u Vladi USK i predsjednika Kantonalnog odbora Nezavisnog bloka, sasvim je izvjesno da će Sanski Most nakon dužeg perioda vladavine SDA, preuzeti drugi profil i politika.

Ovlašteni predstavnik koalicije “Vrijeme je””, Nijaz Kadirić, predao je prijavu CIK-u za registraciju ove koalicije za lokalne izbore.

Nakon ovjere zajedničkog kandidata, Koalicija će održati press konferenciju na kojoj će biti prezentirana platforma zajedničkog djelovanja u mandatu 2020-2024. godina.

Platforma tretira sve oblasti razvoja Sanskog Mosta i biće ponuđena građanima Sanskog Mosta kroz javnu prezentaciju.

Iz Koalicije su najavili dodatnu podršku za kandidaturu zajedničkog načelnika i od drugih stranaka koje formalno nisu u Koaliciji, ali i organizacija civilnog društva, nevladinih organizacija i udruženja građana koja djeluju u ovom gradu.

Izvor: Cazin.net