Pandemija koronavirusa najteže je zahvatila Italiju, a samim tim i nogometnu Seriju A.

U takvim uvjetima, besmisleno je razmišljati o nastavku sezone, tvrdi predsjednik prvoligaša Breše Masimo Čelino (Massimo Celino).

Riskiraju zdravlje

– Ova sezona više nema smisla. Stali smo, nijedna ekipa se neće vratiti u onakvom stanju u kakvom je bila. Stadioni će biti bez publike, a rizikovat ćemo i sa zdravljem naših igrača.
Za mene je povratak fudbalu potpuno ludilo – izjavio je Čelino za „La Gazzetta dello Sport“, prenosi B92.

Čelino je zaprijetio da će povući svoju ekipu iz svih takmičenja ukoliko se odluka o nastavku sezone prebrzo donese, odnosno, ukoliko Serija A bude morala da bude završena do 30. juna.

 – Ako se to desi, oni će me natjerati da kažem igračima da ne izlaze na teren i da izgube svaku utakmicu 0:3 iz poštovanja prema građanima Breše i njihovim voljenim koji više nisu sa nama – rekao je Čelino. 

Evropska fudbalska federacija (UEFA) donijela je odluku o odgađanju svih svojih klupskih i reprezentativnih takmičenja, koja su bila planirana da se održe u junu.

– To se ne može izbjeći. Priča se da sezona mora da se završi 30. juna, kada je istek roka za prezentaciju budžeta i ugovora igrača za sve klubove. Oni su arogantni i neodgovorni, misle samo o ekonomskom interesu i kupovima.
 
Međutim, što se tiče italijanskog prvenstva, UEFA će odlučiti da se ono nastavi jer mora da se završi do juna – ističe Čelino. 

Nelogičan potez

On podvlači nelogičnost takvog poteza.

– Šta ćemo da radimo, da igramo svakog drugog dana? Ili UEFA ima moć da produži dane i učini ih dugim 72 sata? Ako UEFA želi da uradi nešto sa svojim profitom, neka pošalje boce sa kiseonikom i respitratore u Brešu.

Bit ćemo im zahvalni. Pričam vam o Breši i kažem vam da mi ovdje imamo kamione koji transportuju mrtva tijela. Mi smo centar ove epidemije – rekao je Čelino. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Kod nas mrtva tijela odnose kamionima, a UEFA razmišlja samo o novcu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.