Na narednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne Skupštine BiH koja je planirana za deveti decembar naći će se nove – stare izmjene Ustava BiH.
Klub SDP-a predložio je paket izmjena Ustava BiH, skoro isti onome koji je poznat kao aprilski paket.

Istini za volju, 2006. godine, kada je bilo iole političkog konsenzusa, ovaj paket su oborili Stranka za BiH na čijem je čelu bio Haris Silajdžić i dio HDZ-a 1990.

Danas u Zastupničkom domu većinu čine oni koji su bili za aprilski paket, međutim u prošlih 14 godina mnogo se toga izdešavalo tako da je već izvjesno da ove izmjene neće dobiti dovoljnu većinu.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.