Sva istraživanja kažu da u današnjem svijetu tehnologije i nikad dostupnijih informacija pažnja i koncentracija slabe, a premda nikad prije u istoriji čovek nije bio više izložen novim podacima i znanjima koje može usvojiti, studije su pokazale kako je baš sada mnogima pažnja ‘kao kod zlatnih ribica’ – koja inače pažnju na nečemu može zadržati ‘punih devet’ sekundi.

Jedna studija Majkrosfota je pokazala da mnogim ljudima koncentracija opada već nakon osam sekundi.

To nije oduvijek bilo tako, naime pre pet godina prosečno trajanje koncentracije ljudi je iznosilo 12 sekundi, a objašnjenje je – sveprisutni multitasking i užurbani način života.

Ipak, u svojoj su studiji u Majkrosoftu  obrazložili i da postoji ‘jedna svijetla tačka u priči o opadanju koncentracije – to što smo zadnjih godina pokazali da se bolje snalazimo u obavljanju više stvari odjednom nego prije informacijskog doba.

Srećom, na manjak pažnje može da se utiče, a i koncentracija i pažnja mogu da se vježbaju – najbolje je početi s nečim jednostavnim, poput testova i popularnih ‘mozgalica’ – jer zagonetke nisu samo zabavne nego i korisne.

Pogledajte dobro koliko nogu vidite u ovoj iluziji!

Evo i rješenje:

(Espreso.rs)

Više saznajte na izvornom linku: – KOLIKO NOGU VIDITE NA OVOJ SLICI? Ako ste prebrojali OVOLIKO NOGU, to je znak za uzbunu! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.