Zbog jutarnje magle smanjena je vidljivost na dionicama u kotlinama i dolinama rijeka. Kolovoz je mjestimično vlažan, a iz BIHAMK-a skreću pažnju i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. 

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 1:30 sati, od 2 do 3:30 sati i od 4 do 5:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila – Tetovo – Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona. 

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic – Jablanica, M-18 Olovo – Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik – Orašje, M-5 Lanište – Ključ i M-5 Jajce – Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba