Komšić: Ashdownovu predanost da pomogne BiH nemamo pravo zaboraviti

Klix.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić povodom smrti lorda Paddyja Ashdowna kazao je da će dugo pamtiti šta je bivši visoki predstavnik u BiH učinio za našu zemlju, prije i poslije mandata.
“S velikom tugom primili smo vijesti o smrti Pаddyja Ashdowna, velikog prijatelja Bosne i Hercegovine i njenih građana. Dugo ćemo pamtiti šta je gospodin Ashdown učinio za Bosnu i Hercegovinu u vrijeme dok je obavljao nimalo jednostavan posao visokog predstavnika, ali isto tako ćemo pamtiti i sve ono što je učinio prije i nakon tog mandata”, kazao je Komšić.

On je ocijenio da se Ashdownova politika odlikovala konzistentnošću cijelim tokom angažmana u BiH, posebno u smislu njegove predanosti da pomogne Bosni i Hercegovini i njenom oblikovanju kao normalne evropske zemlje.

“Takvo nešto, jednostavno, nemamo pravo zaboraviti. Dozvolite mi da uputim najiskrenije saučešće porodici Paddyja Ashdowna, kao i svim njegovim prijateljima. Ostali smo bez velikog čovjeka i velikog prijatelja naše zemlje”, navodi se u saopćenju Željka Komšića.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...