Željko Komšić je poslije tri današnja sastanka u Briselu kazao da može samo da potvrdi pozitivne dojmove koje su iznijeli kolege iz Predsjedništva BiH, Džaferović i Dodik.

“Zadovoljan sam današnjim danom, sastanci su bili zaista dobri, posebno sa komesarom Varhelyijem. Moram reći da sam zadovoljan sastancima, ali i atmosferom koja je vladala na sastancima”, izjavio je Komšić.

Prije njega Milorad Dodik je kazao kako su mogli čuti da je bilo određenog napretka u nekoliko pitanja, a da je trebalo da učinimo još neke napore kako bi iduće godine mogli doći do statusa kandidata, to bi bila nova dinamika za BiH, ja to podržavam i mislim da je to dobro.

Šefik Džaferović izjavio je da će EU iduće sedmice objaviti dva izvještaja.

“Jedan koji se tiče proširenja članstva u EU, a drugi se tiče paketa ekonomske podrške Zapadnom Balkanu. Kada je u pitanju proširenje EU, kazano je da je BiH napravila značajne iskorake u realizaciji 14 prioriteta Evropske komisije i da trebamo nastaviti predano raditi na tim obavezama”, izjavio je on.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.